Dette er den ultimate hangover-retten. Den får du på alle spanske frokost- og lunsjsteder. Den består av stekte poteter med chorizobiter og egg som er rørt, ikke eggerøre.
Du kan bruke gårsdagens poteter i denne retten. Bruker du ferske poteter må du først koke dem i saltet vann og så steke dem. 

Dette trenger du:
4 store poteter, skåret i store terninger
Ca 4-5 cm Pablo (chorizo) skåret i medium terninger
1/2 ts røkt paprika
Salt
3 egg
3 ss fløte
Bladpersille, finhakket

Slik gjør du:
Kok potetene møre i saltet vann. Hell av vannet og la potetene dampe fra seg fuktigheten før du steker dem i pannen med litt olivenolje elle smør. Krydre med røkt paprika og salt før potetene er gylne. Tilsett terninger av Pablo og stek på medium varme til potetene er gylne. 
Legg på et fat. 
Ha en smørklatt eller 1 ss olivenolje i pannen og knekk tre egg. Når hviten har begynt å sette seg heller du fløten over og røre forsiktig i eggene slik at noen du har en slags eggerøre, men med biter av hvite og eggeplomme. Legg eggene på toppen av potetene og dryss over hakket persille. Server med en gang. 

Tips: Du kan bruke Slegge til denne retten i stedet for Pablo.

Tekst og Foto: Helleskitchen.org