Disse vaflene er helt geniale. Små terninger av Slegge gir en fantastisk peppersmak til vaflene i kombinasjon med rosmarin. Slegge er salamien fra Ask gård som minner mest om en italiensk salami picante og gir et deilig kick til retten.
Jeg serverer vaflene med god, økologisk rømme og sopp som jeg har smørstekt med rosmarin og flaksalt. Det skader heller ikke å steke et egg å legge på toppen, hvis du vil det.
DETTE TRENGER DU:
Vaffelrøre til tre vaffelplater:
1 stort egg
50 g smeltet smør
1/2 ts bakepulver
1 dryss flaksalt
2 dl melk
ca 1 dl mel eller litt mer for fastere røre
1 ts finhakket rosmarin
3 ss Slegge i små terninger
SLIK GJØR DU:
Rør sammen vaffelrøren og la den svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken før du steker vaflene og legger dem på rist.
Stek skiver av champignon i smør med et dryss finhakket rosmarin og flaksalt. Server til vaflene med god, økologisk rømme.
tekst og bilde: Helleskitchen.org