Når det bikker over til sommer er det deilig med alle de middagene man kan lage ut syntes vi. Det kan gjøres så enkelt. Det er i sommer vi skal nyte dagene og lyset. Da er det godt med mat som lager seg selv.
Dette trenger du:
1 brie fra Thorbjørnrud ysteri
100 gr cheddar fra Thorbjørnrud ysteri
300 gr utvalgt Spekemat fra Ask
1 bunt asparges fra Hvasser asparges
1 eske perlepoteter fra Bjertnes og Hoel
2 ss olivenolje
1 ss revet pepperrot
1 ss kapers
Salt og pepper
1 neve friske urter som gressløk, basilikum eller timian
Litt pepperknoll fra Thorbjørnrud ysteri til servering
Slik gjør du:
Ta fram ost og spekemat i god tid så det er romtemperert. Ha det på en fjøl. Kok poteter møre. Kok asparges i saltet vann ca. 1-2 minutter. Skyll i kaldt vann. Bland sammen olje, pepperrot, kapers, salt, pepper og finhakkede urter i en bolle. Vend i poteter og asparges.
Server som en lett lunsj, del av ett tapas bord, eller som buffe.
Tekst og foto Josefin Linder