Hvit pizza er enkelt, godt og litt friskere. Det passer særlig godt til lettere toppinger som asparges eller milde skinker. Her har vi lagt på tynne skiver potet. Ja det er faktisk utrolig godt.
Du trenger:
Ca. 75 gram Passe salami fra Ask i skiver
1 knippe asparges fra Hvasser asparges
200 gr perlepoteter fra Bjertnes og Hoel
200 gr revet Rødku fra Thorbjørnrud ysteri
3 dl crème fraîche
2 fedd hvitløk, finhakka
Salt og pepper
1 neve frisk oregano
Litt raspet pepperknoll -ost eller parmesan
2 ss olivenolje
Pizzadeig:
1 kg hvetemel
6 dl vann
1 dl olivenolje
50 g tørrgjær
1 ts salt
Bland sammen mel og gjær. Ha det i en bolle sammen med vann, olje og salt. Elt deigen i ca. 10 min i kjøkkenmaskin eller litt mer for hånd. Sett til heving på et lunt sted i minst 45 min.
Slik gjør du:
Lag pizzadeig. Sett ovnen på 220 grader. Form 2 store pizzaer og legg deigen på et bakepapir på stekeplata. Bland sammen crème fraîche, hvitløk, salt og pepper. Fordel blandingen over bunnene. Ha over osten og salamien. Skjær potetene i tynne skiver med en mandolin. Fordel potetskivene over pizzaen. Topp med asparges. Stek i ovnen ca. 15 min eller til pizzaen er gylden.
Server med litt revet pepperknoll-ost, frisk oregano og olivenolje
Tekst og foto: Josefin Linder