Den perfekte pizzaen dagen derpå må ha ALT: Salt chips, egg, pølser, poteter, sopp og god ost. Dirty, sølete og godt for sjelen.

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi foreslått å bruke enten vodkasaus eller hvit pizzasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

1 egg
Chips etter smak
ASKs pizzapoteter (oppskrift her) 
ASKs pizzasopp (oppskrift her)
Revet ost 
Chilisaus etter ønske
Chili

Valg av spekepølse: Pablo og coppaskinke vil fungere godt.
Valg av saus: Hvit pizzasaus eller vodkasaus. Du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød.

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Ha saus på pizzaen, strø over ost. Legg på spekepølse, coppa, poteter og sopp.
Lag en grop i midten for å støtte egget. Knekk et egg i gropen og stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.

Ta ut pizzaen og strø chips over. Legg på chili (enten før eller etter steking) og evt chilisaus.

Alle pizzaene er til en person.

Alt du trenger på en dag hvor du helst vil ha litt av alt !

Tekst og foto: https://helleskitchen.org