Vegetarpizza signert Ask Gård? ja, du leste riktig. Selv om pizzaen er vegetar, så kan man godt ha spekemat på pizzaen, altså. Men av og til er en vegetarpizza akkurat det man har lyst på og denne er laget med vårens aller beste ingredienser. 

Base oppskrift på flere typer saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi brukt kokt pizzasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

ASKs pizzapoteter (se oppskrift her)
Reddikskiver
Asparges (se oppskrift her)
Urter: mynte eller basilikum eller begge deler.
Mozzarella

Valg av spekepølse: Her går vi for vegetar, men alle variantene av ASK spekemat vil også fungere godt.
Valg av saus: Vi har valgt kokt saus, men du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød.

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Smør saus på pizzaen. Legg på poteter og ost og stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.

Legg på asparges, reddikskiver og urter. 

Alle pizzaene er til en person.

Fyldig og fresh veggis variant, smaker helt himmelsk !

Tekst og foto: https://helleskitchen.org