Surf n’turf på sort bunn
Sort bunn lager du ved å bruke blekksprutblekk i deigen. Du får kjøpt små poser med blekk i gode fiskebutikker som Vulkanfisk i Oslo.
Base oppskrift på flere typer saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.
I oppskriften under er det brukt rød, kokt saus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!
1 pose blekksprutblekk ( blandes ut i vann når du lager deigen )
ferske reker
Persille
Grønn chili eller jalapeno
revet ost
Valg av spekepølse fra Ask Gård: Pablo (eller hvilken som helst annen spekepølse fra ASK)
Valg av saus: Rød, kokt saus
Slik gjør du:
Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:
Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen.
Prøv å unngå å bruke kjevle.
Legg deigen på bakepapir på stekebrett.
Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.
Smør på saus, strø over ost og legg på skrelte reker og skiver av Pablo. Legg noen skiver chili på og stek til pizzaen er gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader.
Når pizzaen er ferdig stekt drysser du litt persille over.
Perfekt smaks kombinasjon og spennende bunn!
Tekst og foto: https://helleskitchen.org