Fennikel + blåskjell passer bare perfekt sammen og da er det klart at små terninger med fennikelsalami også passer. Jeg har dampet blåskjellene i hveteøl og det gir så god smak til kraften.
Du trenger:
1 nett blåskjell
1 boks hveteøl (alkoholen fordamper, så ikke vær redd for å bli brisen)
1/2 liten fennikel, skåret i tynne skiver
3-4 cm “Passe” (chorizo), skåret i små terninger
Slik gjør du:
Slik gjør du:
Sjekk blåskjellene om de er hele. Rens for “skjegg”. Ha øl i en kjele og kok opp. Tilsett terninger av “Passe” og fennikel. Legg blåskjellene i kjelen, sett på lokk og la koke til skjellene har åpnet seg. De som ikke åpner seg, kaster du.
Pynt med fennikeldusk (hvis du har. Noen ganger er man heldig at den følger med fennikelen, slik det var da jeg kjøpte fennikel).
Dette er ekte fast food!
Foto og tekst: Helleskitchen.org