Hvordan lage blomkålsuppe litt mer spennende ?
Nesten alle kremede supper blir bedre med sprøstekt salami fra ASK på. I denne oppskriften har vi brukt PABLO men det er også godt med SLEGGE. Det gir en ekstra liten kick og spriter opp en hver “kjedelig ” suppe.
Blomkålsuppe med Pablo og timian
Du trenger:
150 gram Pablo fra Ask
1 hode blomkål, ca. 500-700 gram
1 gul løk
30 gram smør
7 dl helmelk
2 grønnsaksbuljong
Salt og pepper
2 ss sitronsaft
1 neve frisk timian
Slik gjør du:
Del opp blomkål og løk i mindre biter. Surr grønnsakene i litt smør så de får litt farge, ca. 5 min. Ha i melk og la det koke opp. Senk varmen og ha i buljongen. La alt småkoke til det er mykt. Kjør alt slett med stavmikser og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjer Pablo i små terninger. Ha det i en stekepanne og stek de sprøtt på høy temperatur. Server suppen med sprøstekt salami fra Ask og litt frisk timian.
Tips! Smaker godt med litt ekstra stekt blomkål på siden før ekstra crunch!
Mat og Foto: Josefin Linder