Ostesmørbrød er alltid en hit! De er enkle å legge på grillen når du er i parken eller lage dem ferdig før du går ut. Pakk dem i tilfelle godt inn slik at du holder på varmen, men en liten luftglippe slik at de ikke blir soggy.
Jeg har laget en versjon av den berømte Capresesalaten med mozzarella, tomat og basilikum. I tillegg har jeg brukt tynne skiver av “Slegge” (salami pikante) fra Ask Gård. Den gir en deilig smak til den ellers milde retten.
DETTE TRENGER DU:
1 stor mozzarella-ball
1/2 potte basilikum
6 toastskiver
1 tomat i skiver
skiver av “Slegge” (salami pikante)
smør til smøring
SLIK GJØR DU:
Kjør basilikumblader og mozzarella i en blender med et dryss flaksalt. Fargen på osten blir nå grønn.
Smør tre av skivene med smør. De skal vende utover.
Fordel grønn mozzarella over tre skiver (de uten smør) og legg på tomtskive og salami. Legg på den smurte skiven på toppen med smørsiden ut. Stek med smørsiden ned i pannen på medium varme og med et lokk over i noen minutter før du snur smørbrødene. Stek et par minutter og sett så smørbrødene i ovnen på 200 grader til osten har smeltet og smørbrødene er gylne.
TEKST OG FOTO: HELLESKITCHEN.ORG