Alle liker et egg fylt med nydelig eggekrem. Vanligvis lages disse med kayennepepper i kremen, men ved å tilsette olje fra chorizo får du en deilig, rund og dekadent smak.
Det er enkelt å hente ut oljen fra spekepølse. Finhakket salami eller salami skåret i tynne staver legges i pannen med noen spiseskjeer med god olivenolje. På medium varme over litt tid (ca 10 minutter) vil fettet fra salamipølsen blande seg med oljen og vips har du deilig olje som kan smaksette f.eks disse deilige eggene. Jeg bruker Pablo – chorizo fra Ask gård til denne retten.
Slik lager du deviled eggs:
3 egg (gir 6 deviled eggs)
3 ss majones
2 ss rømme
salt
1 ss chorizoolje (eller mer)
litt chiliflak på toppen smaker godt.
Du kan også kjøre den stekte chorizoen i blender og strø over eggene ved servering.
Kok eggene i 10-11 minutter (kommer an på hvor store egg du har. Jeg kokte mine i 10,5 min og de var størrelse L)
Avkjøl i kaldt vann og skrell. Del i to og ta ut plommen. Plommene blandes med majones, litt salt, rømme og chorizoolje. Bland godt og ha over i sprøytepose. Legg sprøyteposen kaldt og sprøyt i eggene (altså hulrommet der plommen nå). Dryss over chorizo eller chiliflak.
tekst og foto:Helleskitchen.org