Får du tak i tomater med forskjellige farger, så sørg for å sikre deg en pakke. Men fortvil ikke, får du kun tak i “vanlige” røde tomater så sørg for å finne noen små, faste tomater med masse smak.
Her bruker vi Holy Baloney i skiver og Ask sin sterke pizzasaus. Pizzaen tåler den sterke sausen for alt annet er mildt.
– Helle Øder Valebrokk
Base oppskrift på flere typer deig og saus finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.
Dette trenger du:
Holy baloney i skiver
Fargerike tomater
Frisk salvie
Mozzarella eller annen favorittost
Slik gjør du:
Når du har alle ingredienser klare er det bare å mekke sammen som beskrevet under:
Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen.
Prøv å unngå å bruke kjevle.
Legg deigen på bakepapir på stekebrett.
Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.
Smør på et lag sterk pizzasaus. Riv mozzarellaen og legg rundt omkring på pizzaen. Legg på skiver av Holy Baloney. Skjær tomatene i skiver eller i to og legg på toppen.
Stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader.
Strø sitronskall over og evt litt mer parmesan.
Nydelig og smakfull fargefest!
Tekst og foto: https://helleskitchen.org
-