Dette trenger du:

1 boks kokte kikerter (du kan selvsagt også legge erter i bløt og koke dem etter et døgn i utvanning). 
Hell av vann og skyll dem i kaldt vann. 
Kjør med stavmikser sammen:
1 lite fedd hvitløk
1/2 dl vann + to isbiter 


3 ss hjemmelaget tahini (eller ferdig). Tahini lager du slik:
5 ss sesamfrø ristes lett i pannen til de blir lett gylne. Tilsett litt salt og 1/4 ts spisskummin. Knus til en paste i en morter.

Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene i stavmikser eller blender og smak til med nok sitronsaft. Ha over i en bolle og lag en grop i midten der du heller på litt salamiolje. Oljen lages slik: Skjær en 4-5 cms snabb salami i tynne staver og stek på medium varme med noen spiseskjeer med olivenolje. Oljen i salamien vil nå blande seg med olivenoljen og gi fantastisk smak. Bruk noen av salamistavene i denne retten og resten i de ferske vårrullene. 
Scoop opp deilig hummus med kjeks. 
Ps: Du kan bruke Pablo (chorizo) eller Passe (fennikelsalami) til denne retten i stedet for Slegge.

tekst og foto: Helleskitchen.org