Jåla, Ask sin trøffelsalami er nå å få i skiver. Dette gjør det enkelt å lage en helt jålete pizza i sommer. Kombinert med squashskiver og fetaost får du en liten smak av Hellas.
– Helle Øder Valebrokk
Base oppskrift på flere typer deig og saus finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.
Dette trenger du:
Jåla i skiver
Fetaost
Squash
Slik gjør du:
Når du har alle ingredienser klare er det bare å mekke sammen som beskrevet under:
Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen.
Prøv å unngå å bruke kjevle.
Legg deigen på bakepapir på stekebrett.
Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.
Smør på et lag sterk pizzasaus. Skjær tynne skiver av squash og legg på pizzaen. Brett skiver av Jåla i to og legg inn i mellom spuashskivene. Smuldre fetaost over og stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader.
En liten smak av Hellas!
Tekst og foto: https://helleskitchen.org