Kikerter stekt med røkt paprikapulver er noe av det aller beste jeg vet. Og tilsetter du chorizoterninger og grønn paprika i samme blanding får du en herlig rett som er perfekt å spise med hjemmelaget hvitløksmajones på siden. Jeg har brukt Pablo fra Ask gård – en knakende god chorizo-pølse for den som er kresne på det feltet. Og det er man jo.

DETTE TRENGER DU:

Dette trenger du til en stor porsjon:
1 boks kikerter, skylt og tørket
3-4 ss Pablo, skåret i små terninger
1/2 grønn paprika, skåret i terninger
Persille
salt, pepper og røkt paprikapulver
2 ss olivenolje
Hvitløksmajones:
1 helt egg 
1 fedd hvitløk, finhakket
1 toppet ts dijonsennep
1 ts sitronsaft
ca 1 dl solsikkeolje (kommer an på størrelsen på egget.)

SLIK GJØR DU:

Ha olje i en panne og stek kikerter sammen med chorizo. Dryss over litt paprikapulver, salt og pepper. Tilsett paprikaterninger når kikertene begynner å poppe i pannen. Da må du senke temperaturen slik at kikertene ikke eksploderer, for det gjør de hvis de får for mye varme. 
Ta av pannen, ha over på fat og dryss hakket persille over samt litt god olivenolje.

tekst og bilde: Helleskitchen.org