Sommerens mini pizza er en rask og fin måte og bruke varer i sesong. Vi har valgt å lage pizza med Brie fra Thorbjørnrud Ysteri, Årets første Hvasser asparges (SJUUUUKT GODE) og JÅLA trøffel salami. Men her kan du leke deg med det du har i skapet.
4 Pers.
Du trenger:
½ Jåla fra Ask
2 dl creamfraishe
1 bunt asparges (kjøp Norsk når det er mulig)
Ca. 200 gram brie. Vi bruker Thorbjørnrud Ysteri sin.
1 neve frisk timian
Salt og pepper
Pizzadeig:
1 kg hvetemel
6 dl vann
1 dl olivenolje
50 g tørrgjær
1 ts salt
SLIK GJØR DU:
Bland sammen mel og gjær. Ha det i en bolle sammen med vann, olje og salt. Elt deigen i ca. 10 min i kjøkkenmaskin eller litt mer for hånd. Sett til heving på et lunt sted i minst 45 min.
Fordel creamfraishe i bunnen. Ha over skiver av brie. Skjer asparges på midten og Jåla salami i tynne skiver. Ha de over pizzaen. Topp med frisk timian, salt og pepper.
Server gjerne med litt ruccola
Bak ut flere små pizza bunner eller lag 4 store. Det blir sikkert litt deig over. Då kan du forsteke de litt i ovnen og deretter fryse de ned til neste hurtig pizza. Stek gjerne opp noen ekstra, dette er super god niste mat for barna på skolen eller til tur.