Her er det fullt mulig å bruke pizzadeig, ferdig pizzadeig eller butterdeigplater, slik jeg har gjort.
Minipizza er noe du ofte ser i Italia som aperitivo, altså en gratisrett som serveres til drinken før middag. Den er sjelden helt varm og den må ikke sammenliknes med pizza. Pga av størrelsen er den perfekt å serverer som fingermat til et glass bobler.
Oppskriften er som nevnt med butterdeig. Dette er en deig du kjøper i frysedisken. Klart du kan lage den selv, men så vondt vil du ikke deg selv.
Dette trenger du:
Plater med butterdeig. Du får ca 8 minipizza av en plate butterdeig når du kjevler den ut litt.
Tomatsaus eller Passata (ren tomatpuré uten frø og skall solgt på flaske)
1 hel Mozzarella
Basilikum
Finrevet parmesan til servering
Slik gjør du:
Tin et par plater butterdeig og kjevle dem ut til ca dobbel størrelse. Stikk ut sirkler med utstikkerformer eller pepperkakeform. Still huller i deigen med en gaffel og legg på bakapapir (på et bakebrett). Forstek oven til 200 grader.
Smør et tykt lag tomatsaus på hver sirkel. Skjær skiver av Passe (fennikelsalami) og legg på sausen. Legg en skive mozzarella på toppen. Sett i ovnen. Følg så med. For butterdeig er en luring og den vil yppe underveis i stekingen. Med dette mener jeg at den vil heve seg såpass at den må presses ned forsiktig med en stekespade. Sklir fyllet av, legger du det på plass igjen.
Minipizzaene er ferdige når butterdeigen er ferdigstekt.
Finriv litt parmesan over dem når de er tatt ut av ovnen og strø litt finhakket basilikum over.
Tips: Du kan bruke hvilken som helst spekepølse til denne retten. Slegge vil være supergod!
Tekst og foto: helleskitchen.org