I Seattle kan de sjømat og da jeg fikk mulighet til å smake en pizza med blåskjell og sterk pølse var jeg ikke i tvil. Den måtte testes. Denne pizzaen er inspirert av pizzaen jeg fikk i Seattle. Jeg har brukt Ask sin smørbare ‘nduja, som er en helt spesiell pølse som du kan bruke mer som et krydder enn en spekepølse. Kombinasjonen av denne sterke pølsen, sitron, timian og blåskjell er rett og slett til å smile av. Du kan bruke reker i stedet for blåskjell hvis du liker det bedre.Helle Øder Valebrokk

Base oppskrift på flere typer deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

Dette trenger du:

1/3 Nduja

1 stor neve blåskjell 

3 ss god olivenolje

1 sitron, finrevet skall

Timian

1 dl revet parmesan

Slik gjør du:

Når du har alle ingredienser klare er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Damp blåskjellene i 50/50 vann og hvitvin (som dekker 3 cm i gryten) til de akkurat åpner seg. 

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er image-5-1024x683.png

 Pensle deigen med olivenolje. Svis ut små kuler av ‘nduja. Husk den er sterk, så ikke bruk for mye av den.

Strø parmesan og revet sitronskall over. Spar halvparten av sitronskallet til etter at pizzaen er ferdigstekt. 

Legg små stilker timian på sammen med blåskjellene.


Stek pizzaen gylden og sprø, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader. 
Strø sitronskall over og evt litt mer parmesan. 

En sommerlig og spicy surf and turf!

Tekst og foto: https://helleskitchen.org