
Alle liker en skikkelig pølsefest! Her får du oppskrifter på deilige tilbehør, som både pimper opp og passer perfekt til de ferske pølsene våre; Råtass Sasiccia og Råtass Chorizo. Lag en eller alle rettene, det eneste som er helt sikkert er at det blir skikkelig digg!
Du trenger til ca 4 pers;
2 pk Råtass salsiccia
2 pk Råtass Chorizo
Pølsebrød, gjerne brioche type
Koreansk agurksalat
1 agurk
2 ss riseddik
1 ts sukker
1 klype salt
1 ss sesamfrø
Skjær agurken på langs med en mandolin eller ostehøvel. Bland sammen eddik, sukker og salt i en bolle. Ha i agurk og sesamfrø.
Creamed corn med jalapenos
250 g mais
2 sjalottløk
2 fedd hvitløk
1 dl kremfløte
50 g revet ost
2 ss hakkede jalapenos på glass
Stek mais, hakket hvitløk og sjalottløk i litt smør så det får farge. Tilsett fløte og kok opp på lav varme. Ha i ost og la den smelte. Ha i hakkede jalapenos og smak til med salt og pepper. La den avkjøles, så blir den tykkere og lettere å ha på pølsa.
Kålsalat med solsikkefrø og rødløk
200 g nykål
½ rødløk
2 ss solsikkefrø
1 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
Salt og pepper
Litt hakket persille
Skjær nykål og rødløk tynt. Ha det i en bolle. Rist solsikkefrøene litt i en tørr panne. Ha dem oppi salaten sammen med olje, eddik, salt og pepper. Topp med litt frisk persille.
Potetmos med trøffel og gressløk
500 g potet
1 dl melk eller fløte
50 g smør
Salt, pepper og litt gressløk
Nåen dråper trøffelolje, raspet sommertrøffel på glass eller «The real deal» hvis du har.
Skrell poteter og kok dem myke. Ha i melk eller fløte og smør. Mos det til en tykk, jevn røre. Ha i litt trøffel og smak til med salt og pepper. Topp med fersk gressløk.
Oppskrift og foto; Josefin Linder