Rømmegrøt er superdigg når det lages skikkelig.

Jeg har fortsatt barndomsminner fra somrene på Hardangervidda. Vi hadde alltid en til to uker fiske tur i telt. På veien hjem fra dette stoppet vi alltid på den lokale sætra. Der fikk vi rømme i Norges-glass og feit melk. På dette laget vi rømmegrøt vel tilbake på hytta. Ingen ting i verden smakte bedre en varm rømmegrøt, noen skiver fenalår og flatbrød.

Rømmegrøt med fenalår.

Rømmegrøt med fenalår fra Ask

Du trenger:

Ca 200 gram fenalår fra Ask 

Flatbrød

Kanel

Smør

Sukker

Rømmegrøt:

5 dl seterrømme

1,5 dl hvetemel

4 dl melk 

½ ts salt

Ha rømmen i en gryte og la den koke i ca 10 min. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig. La det stå å koke på svak varme til smøret pipler frem.
Ta av smøret med en skje.
Ha i resten av meletSpe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 10 minutter før du smaker til med salt.

Server med sukker, kanel og smør. På siden nyter du Ask fenalår med litt flatbrød.

Mat og Foto: Josefin Linder