Rømmegrøt er superdigg når det lages skikkelig.
Jeg har fortsatt barndomsminner fra somrene på Hardangervidda. Vi hadde alltid en til to uker fiske tur i telt. På veien hjem fra dette stoppet vi alltid på den lokale sætra. Der fikk vi rømme i Norges-glass og feit melk. På dette laget vi rømmegrøt vel tilbake på hytta. Ingen ting i verden smakte bedre en varm rømmegrøt, noen skiver fenalår og flatbrød.
Rømmegrøt med fenalår fra Ask
Du trenger:
Ca 200 gram fenalår fra Ask
Flatbrød
Kanel
Smør
Sukker
Rømmegrøt:
5 dl seterrømme
1,5 dl hvetemel
4 dl melk
½ ts salt
Ha rømmen i en gryte og la den koke i ca 10 min. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig. La det stå å koke på svak varme til smøret pipler frem.
Ta av smøret med en skje.
Ha i resten av melet. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 10 minutter før du smaker til med salt.
Server med sukker, kanel og smør. På siden nyter du Ask fenalår med litt flatbrød.
Mat og Foto: Josefin Linder