Salat er ikke bare salat, det kan være så mye. Deilige sommer dager nytes på verandaen med salat og noe godt i glasset. Spekemat egner seg veldig godt i salat. Den gjør den mer mettende og samtidig tilfører salt og struktur.
Her har vi laget en salat med HOCKEY Coppa. En speket nakke av duroc gris. Vi reiste til Italia og hospiterte hos Fratelli Salini. En familie bedrift som hadde laget Coppa i over 200 år. En unik opplevelse og det var der vi lærte å lage vår Coppa.
Coppa salat med mozzarella, senneps-vinagrette med estragon og honning
Du trenger:
Ca. 200 gram Coppa skinke fra Ask
150 gram salat av valgfri type
1 eske cherry tomater
2 mozzarella
1 ss dijonsennep
3 ss olivenolje
1 neve finhakket frisk estragon eller tørket.
1 ss honning
Salt og pepper
Slik gjør du:
Vask salaten og del opp tomatene. Del opp osten i mindre biter. Bland sammen sennep, olje, urter og honning i en bolle. Smak til med salt og pepper. Ha salat, ost og coppa skinke på ett stort fat eller bolle. Server med vinagrette.
Mat og Foto: Josefin Linder