Fresht, velsmakende og lettvint. I tillegg får du brukt opp resten av pølsa fra tapasen forrige helg.
Du trenger:
100 gram Jåla Snabb
50 gram finrevet parmesan
1 egg
3 ss majones
2 ansjoser evt. 1 ss Dijon sennep
2 ss olivenolje
Litt sitronsaft
Salt og pepper
2 hjertesalat eller Romano salat hode
4 tynne skiver brød
1 hvitløksfedd
Slik gjør du:
Sett ovnen på 220 grader. Legg brødskiver på en stekeplate og del ett fedd hvitløk på langs. Gni inn brødet med hvitløken og hell over litt olje. Stek i ovnen til de blitt gyldne og sprø
Skjær Jåla i tynne skiver. Stek på middels varme i en stekepanne så pølsebitene blir sprø, dette går raskt.
Bland sammen raspet parmesan, 1 egg, majones og olivenolje. Her jukser vi litt, men det går fint. Finhakk sardiner og tilsett. Bland sammen og smak til med sitronsaft, salt og pepper
Del opp salaten i blader og bland sammen med dressingen. Topp med sprøstekt Jåla, hvitløkskrutonger og litt urter. Estragon er godt!
Tips: smaker godt med syltet rødløk, vårløk eller gressløk
Tekst og bilde: Josefin Linder