Tomatsuppe kan være så mye, alt fra en litt kjedelig posesuppe til den herligste friske tomatsuppen. Den kan være noe man trøkket i seg før pannekakene kommer på bordet. (slik var det i min oppvekst) eller det kan være en smakfull middag man kan servere gjester. Hvorfor ikke servere med litt surdeigsbrød (les mer her)
4 personer
Du trenger:
½ Pablo fra Ask
2 ss olivenolje
3 sjalottløk
3 fedd hvitløk
2 bokser hermetiske tomater. Gjerne noen gode, San Marzano eller lignende.
5 dl vann, hvitvin eller tomat jus.
1 terning grønnsaksbuljong
2 s ss hakkede urter som timian, oregano eller rosmarin
Salt og pepper
Litt frisk basilikum og ost til servering.
Slik gjør du;
Varm litt olje i en stor gryte. Finhakk løk, hvitløk og surr de mykt i oljen.
Ha i tomater, væske, buljong og urter. La de småkoke 10 min og smak av med salt og pepper. Om du vill ha den slett så kjører du den litt med stavmikser før servering.
Skjær Pablo i små biter og sprøstek de i en varm panne.
Server suppa med spekepølse, litt lagret ost, basilikum og olivenolje. Smaker godt med litt brød på siden.
Tips: får du suppe til overs kan du bruke den som saus på pizza!