Innbakt pizza, eller calzone som det heter på pizzaspråket, er en god retrorett som absolutt bør komme frem i lyset igjen. Fyllet er enkelt på denne varianten, men du kan fylle den med det du vil av godsaker. Bare husk å ikke fyll den for mye for da blir den tung og soggy. Slegge er en spicy salami som egner seg supert i kombinasjon med stekt sopp.
Base oppskrift på flere typer saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.
I oppskriften under er det brukt rød kokt saus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!
Dette trenger du:
Revet ost
oregano
stekt sjampinjong krydret med salt og pepper
Valg av spekepølse fra Ask Gård: Slegge (eller hvilken som helst annen spekepølse fra ASK)
Valg av saus: Rød, kokt saus
Slik gjør du:
Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:
Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen.
Prøv å unngå å bruke kjevle.
Legg deigen på bakepapir på stekebrett.
Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.
Smør saus på halve pizzaen. Strø ost over samme felt samt strimler av Slegge. Dryss oregano over.
Brett pizzaen til en halvmåne og brett kantene slik at du forsegler fyllet.
Stek i ovnen til pizzaen er sprø og gyllen, vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader.
Diggbart og syndig!
Tekst og foto: https://helleskitchen.org