Some like it HOT! Er du en av dem som virkelig liker å sette fyr på smaksløkene? Da er dette pizzaen for deg. Rød og grønn chilli kickstarter festen, akkompagnert av skiver med deilig sterk Slegge og fløyelsmyk mozzarella. NAM!

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi valgt vodkasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping.

Prøv deg frem, og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Rød og grønn chili i skiver
cherrytomater delt i skiver
mozzarella
Bladpersille
Valg av spekepølse: Slegge
Valg av saus: vodkasaus. Du kan også bruke Ask pizzasaus eller kokt rød.

Slik gjør du:

Når du har deigen og sausen klar er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

• Smør et tynt lag saus på pizzabunnen. 
• La ca 1 cm av kanten være uten saus. 
• Legg på ost og så fyll. 
• Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker. 
• Alle pizzaene er til en person.

Mmmmm… Muy Caliente!

Tekst og foto: www.helleskitchen.org