Vår betyr lettere mat og det som er så deilig med pizza er at du kan lage den så lett eller tung som du bare vil. Denne varianten har salat på toppen av pizzaen som er stekt med saus, ost og spekepølse.

Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi valgt vodkasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Skiver av agurk
Urter som mynte, basilikum, flatbladet persille
Reddikskiver
Mozzarella
Valg av spekepølse: Holy Baloney. (Jåla og Slegge vil også fungere godt)
Valg av saus: Vodkasaus. (Men du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød)

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Smør saus på pizzaen og legg på ost og pølse. Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.

Ta ut og pynt med urter, agurk og reddik. Du kan evt også helle litt god olivenolje over.

Alle pizzaene er til en person.

Friske grønnsaker smaker helt herlig oppå pizza´en !

Tekst og foto: https://helleskitchen.org