Dette er litt “All in”, men herregud for et resultat! Aubergine gir en helt uslåelig fylde og umami smak, og sammen med krønsj fra asparges og syre fra løken blir dette skikkelig full fest!
Base oppskrift på saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.
Varmebehandling og forberedelse av asparges og grillet aubergine finner du også som egne innlegg.
I oppskriften under har vi valgt vodkasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!
Dette trenger du:
Asparges (se oppskrift)
Syltet rødløk – Skjær tynne skiver av rødløk og legger i en skål. Press over saften fra en lime og bland. La stå på benken en halvtimes tid før bruk.
Blåmuggost (velg noe spennende norsk hvis mulig)
Mozzarella
ASKs grillet aubergin (se oppskrift)
Valg av spekepølse: Passe, men andre typer spekemat fra ASK vil også fungere godt.
Valg av saus: Vodkasaus eller rå pizzasaus. Du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød.
Slik gjør du:
Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:
Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen.
Prøv å unngå å bruke kjevle.
Legg deigen på bakepapir på stekebrett.
Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.
Smør saus på pizzaen. Legg på mozzarella og små biter av blåmuggost samt skiver av Passe.
Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.
Legg på asparges og aubergine (kan også legges på før steking).
Topp med syltet løk.
Alle pizzaene er til en person.
Såååå godt !
Tekst og foto: https://helleskitchen.org