Pizza marinara er faktisk verdens aller første pizza og den ble servert på gata i Napoli til fiskere derav navnet “Marinara”. Den lages uten ost og originalt består den kun av tomatsaus, hvitløksskiver, olivenolje og basilikum. Vi har brukt Slegge for å gi pizzaen litt futt.

Base oppskrift på flere typer saus og deig finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.

I oppskriften under har vi brukt Ask gårds rå pizzasaus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!

Dette trenger du:

Hvitløk i tynne skiver
Basilikum
God olivenolje

Valg av spekepølse: Slegge.
Valg av saus: Ask gårds Rå saus. (Men du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød.)

Slik gjør du:

Når du har alt klart er det bare å mekke sammen som beskrevet under:

Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen. 
Prøv å unngå å bruke kjevle. 

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Pizzadeig_Pizza_ASKgard_helleskitchen_L1930207LITEN-1-1024x683.jpg

Legg deigen på bakepapir på stekebrett. 

Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.

Spre et godt lag saus på pizzaen. Skjær tynne skiver av fersk hvitløk og spre dem utover pizzaen. Skjær Slegge i staver og fordel dem utover. Ringle litt olivenolje over og legg på noen basilikumblader. Du kan strø over litt tørket oregano hvis du vil.
Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker.

Pynt med mer basilikum. 

Alle pizzaene er til en person.

MMMMMMarianara! Pizza på originalt vis 🙂

Tekst og foto: https://helleskitchen.org