Trøffelsalami og marinert sopp er en fantastisk kombinasjon. Har du litt trøffel liggende i skuffen kan vi trygt anbefale å høvle litt over pizzaen ved servering.
Base oppskrift på saus og deig og marinert sopp finner du som egne innlegg under oppskrifter her på hjemmesiden.
I oppskriften under har vi valgt kokt saus. Men husk, det er kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan mikse og trikse med alle de ulike variantene av både deig, saus og topping. Prøv deg frem og finn din favoritt!
Dette trenger du
Marinert sopp (se oppskrift)
Aleppopepper eller chiliflakes (evt hakket rød chili)
Mozzarella
Flatbladet persille
Trøffel (hvis du har noe liggende å slenge)
Valg av spekepølse: Jåla, men hvilken som hest spekepølse vil fungere godt.
Valg av saus: Kokt saus. Du kan bruke hvilken saus du vil, hvit eller rød.
Slik gjør du:
Når du har deigen, sausen og soppen klar er det bare å mekke sammen som beskrevet under:
Ta et deig emne og strekk deigen ut fra midten og ut mot kanten mens du roterer deigen. Resultatet blir en sirkel. Ikke press ut deigen i kanten, men behold en kant som er høyere enn deigen.
Prøv å unngå å bruke kjevle.
Legg deigen på bakepapir på stekebrett.
Bruker du pizza-stein dropper du papiret og sørger for å ha litt ekstra mel under deigen, slik at den lett sklir både på og av pizza spaden når den skal inn i ovnen.
• Smør saus utover pizzaen. Legg på ost, pølse, sopp og persille. Strø over aleppopepper eller chili/chiliflakes.
• Stek i ovnen på maks temperatur ( vanligvis et sted mellom 230 – 300 grader ) til pizzaen er gyllen, sprø og lekker. Strø over mer persille. Har du trøffel, høvler du litt over pizzaen ved servering.
• Alle pizzaene er til en person.
MMMMMMM Jålete pizza !
Tekst og foto: https://helleskitchen.org