Vårruller med sprøstekte staver av Slegge
Vårruller kan være ferske med rispapir eller friterte laget med wonton. Dette bestemmer du selv. Disse er ferske og friske og er laget med rødkål, gulrot og sprøstekte staver av Slegge. Finn en god dippe-saus. Det finnes mange gode på markedet og Drit Forbanna har noen kule varianter.
Du trenger rispapir, gulrot, rødkål og Slegge. Du kan bruke andre salami fra Ask gård: Pablo (chorizo), , Passe (fennikelsalami) Holy Baloney (klassisk salami) er også gode valg.
Skjær en 4-5 cms snabb salami i tynne staver og stek på medium varme med noen spiseskjeer med olivenolje. Oljen i salamien vil nå blande seg med olivenoljen og gi fantastisk smak. Ta vare på den smakfulle oljen for den skal brukes i hummusretten også.
Skjær kål og gulrot i tynne strimler. Du kan bruke rivjern på gulroten.
Bløtlegg rispapiret og legg en stripe med kål og gulrot på rispapiret. Så legger du på strimler av salami og ruller sammen rispapiret stramt til en lang pølse. Skjær av endene og del “pølsen” i to-tre biter. Server på fat med dipp.
Tekst og bilde: Helleskitchen.org