Våren er her, da er det godt med noe enkelt. Nytes ute på varme sommer kvelder, gjere med noe godt i glasset og gode venner.
Vårsalat med asparges, perlepoteter, trøffelsalami og cheddar
4 personer
25 min
Du trenger:
1 eske perlepoteter fra Bjertnæs og Hoel
1 knippe asparges fra Hvasser Asparges
½ Jåla salami fra Ask
100 gram cheddar fra Thorbjørnrud ysteri
65 gram salat
Ca. 10 stk. reddiker
1 neve friske urter som basilikum, timian eller dill, en miks er godt!
½ dl god olivenolje
1 ss sitronsaft
Salt og pepper
Slik gjør du:
Kok poteter møre, pass på om de er små! Vask salaten og skjer reddiker i tynne skiver. Ha salat på et stort fat. Skjær salamien i tynne skiver. Kok asparges i saltet vann, ca. 1-2 minutt. Ikke mer! Del dem opp på langs hvis ønskelig. Bland sammen poteter, salat, asparges og salami. Smuldre over osten i litt store biter, og avslutt med urter, olivenolje, sitron, salt og pepper!
Server gjerne med litt godt brød og noe kaldt i glasset. Dette kan og passe fint som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk!
Tekst og foto: Josen Linder.