Høst = jakttid og hva er vel bedre enn å bruke kjøttdeig av vilt til deilige kjøttboller. Du har sikkert poser av elg, hjort eller reinsdyr i fryseren eller kanskje er du så heldig som kjenner noen som har vært på jakt som kan gi deg litt (eller selge) litt kjøttdeig. Vilt er magert og deilig kjøtt og personlig elsker jeg smaken på viltkjøtt.
Viltbollene serverer jeg med selskapserter og små terninger av Ask sin fortreffelige coppa-skinke og stekefettet fra pannen. For å få inn et friskt element drysser jeg også over tyne staver av norske epler. Det gjør suse, skal jeg si deg!
Dette trenger du:
500 g kjøttdeig av elg, hjort eller reinsdyr
1 liten neve daggammelt brød (smuler) eller et par flatbrød som du knuser
1/2 dl melk
1 egg
salt, pepper, litt knust einebær og evt også 1-2 ss revet brunost
selskapserter
smør til steking
Coppa fra Ask, skåret i små terninger
1 norsk eple
Slik gjør du:
Legg brødsmuler i melken i ca 5 minutter. Bland viltkjøttdeig med brødmiksen og et egg. Krydre og form boller. Stek i pannen med smør og etterstek på 150 grader i ovnen til bollene er gjennomstekt.
Skjær coppa i små terninger. Kok erter. Sil av vannet og ha erter og coppa i pannen som du har stekt bollene i. Server med viltboller og tynne staver av eple.
Tekst og foto: Helleskitchen.org