OM OSS

Historien om ASK Spekehus

ASK Spekehus ble grunnlagt av Anne Marte Ruud Evang og Kristoffer Evang på Ask gård i Jevnaker. Ideen ble født i gårdens gamle stabbur i 2013, der de første spekepølsene ble hengt til modning i tømmervegger med naturlig klima fra årstidene utenfor. Målet var enkelt, men ambisiøst: å lage norsk spekemat med den samme respekten for råvare, tid og håndverk som man finner hos de beste produsentene i Italia og Frankrike – men med norske dyr, norsk luft og norsk smak.

Etterspørselen vokste raskt, og drømmen om et større spekehus tok form. I 2021 sto et moderne produksjonsanlegg klart på Jevnaker – bygget for å forene tradisjon og teknologi. Her henger spekepølsene fremdeles til modning i naturlig luftfuktighet og temperatur, men med presisjon og kontroll som sikrer jevn kvalitet året rundt.

ASK Spekehus bygger på tre grunnpilarer: dyrevelferd, bærekraft og ekte håndverk. Råvarene kommer fra norske gårder som deler de samme verdiene – om respekt for dyr, natur og ressursbruk. Vi bruker ingen snarveier, bare tid, salt, luft og tålmodighet. Resultatet er spekemat med ren smak, tydelig karakter og naturlig tekstur – slik ekte mat skal være.

ASK har gjennom årene vokst fra et lite familieprosjekt til en prisbelønt produsent med produkter i landets beste delikatessebutikker og dagligvarekjeder. Men filosofien er den samme som i stabburet på gården: Smaken skal fortelle historien om håndverket, menneskene og naturen bak.

 

I dag er ASK blitt en liten familie bedrift på femten ansatte, som sammen jobber for og kunne innovere og utvikle nye spennende smaker. 

Du finner ASK produktene i alle landets MENY butikker, utvalgte SPAR, JOKER og KIWI butikker. Samt noen av landets raffeste restauranter og delicatessebutikker. 

Vi håper du finner noe du liker. 

 

Mvh

Anne Marte og Kristoffer Evang