Herlig høstgryte perfekt for kalde og regntunge dager. Serveres med potetmos tilsatt cheddar og timian
Du trenger:
4 pers
200 g sellerirot
1 gul løk
4 fedd hvitløk
1/3 pakke Ndjua
1 pakke råtass chorizo
250 g sopp
1 flaske Ask pizza saus, mild
3 dl kremfløte
600 g potet
2 dl melk
30 g smør
50 g cheddar
Salt og pepper
Frisk timian
Slik gjør du:
Begynn med å skrelle poteter og kok dem møre.
Del opp sellerirot i terninger. Grovhakk løk og hvitløk. Surr alt mykt i en stor gryte. Ha i Nduja og la det smelte sammen med løk og sellerirot under omrøring. Del opp sopp og ha den i. Trykk ut chorizo-kjøttet av pølsa og stek alt sammen på middels temperatur i 5 min. Ha i Ask pizzasaus mild, og fløte. La alt småkoke på lav temperatur i 10 min. Smak til med salt og grov pepper. Når potetene er ferdig, har du i smør, melk, salt og pepper. Grovrasp osten og la den smelte i den varme mosen. Server med timian.
Oppskrift og bilde: Josefin Linder